Hendrik Willem van Loon Hardzeildag op zaterdag 21 juli 2018 te Veere

Hét jaarlijks plat- en rondbodemtreffen in Zeeland voor “ roemrijkers en reünisten ” (met samenkomen en aanbrengtocht vanaf donderdag 19 juli)

Om de ontmoeting ging het bij Van Loon, tijdens die eerste legendarische hardzeildag voor de Arnemuidse vissers in 1928. Om uit de saaiheid van het dagelijks bestaan te ontsnappen… Daarom wilde Van Loon “ weer eens wat leven in den garnalenketel krijgen ”. Dat wil de Stichting Behoud Hoogaars (SBH) ook en daarom organiseren zij in 2018 voor de 25e keer dit treffen op het Veerse Meer.

Dit evenement is een treffen voor eigenaren en bemanningen van snelle en minder snelle hoogaarzen, hengsten, andere plat- en rondbodems en wat vroeger nog meer op het water voer. Die het leuk vinden om voor de Roem en Eeuwige Eer op het scherpst van het zwaard te strijden en risico’s en kansen scherp calculeren om in de begerenswaardige prijzen te vallen. Maar ook voor de platbodem-liefhebber die dit krachtenveld graag aan zich voorbij ziet trekken en geniet van de fraaie konten van dit langs suizende hout en ijzer, het zomerse weer en op tijd een versnapering aan boord. Inschrijven is vooral het middel om elkaar te treffen.

Voor meer info kijk je hier

EOC
RVEN