Evenementen

Historische Trekvaartdag Maassluis op 18 mei

De trekvaarten van Zuid-Holland waren van cruciaal belang voor het openbaar vervoer in de zeventiende eeuw. Dit jaar krijgen ze alle aandacht met acht historische trekvaartdagen.

Na een spectaculaire opening van de eerste Historische Trekvaartdag in Leidschendam-Voorburg is nu Maassluis aan de beurt! Dit jaar zijn er acht van deze evenementen tussen 13 april en 6 oktober. De Historische Trekvaartdag Maassluis biedt op 18 mei een boeiende kijk op de trekvaarten van Zuid-Holland. Dit valt samen met de Dag van de Zeesleepvaart, georganiseerd door Stichting Sleepboothaven Maassluis en Loods M.
Het evenement biedt diverse activiteiten, waaronder demonstraties van sleepboten in de buitenhaven en historische trekvaartbelevingen in het historisch stadshart. Bezoekers kunnen varen op De Goude Leeuwin, een gereconstrueerde trekschuit, of Warbout Rondvaarten. Ook zijn er stadswandelingen en fietstochten langs de Trekvaart. De Groote Kerk in Maassluis is opengesteld, er zijn Oudhollandse spelletjes, er is een ambachtelijke markt en bezoekers kunnen een ritje maken in de Jan Plezier. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Monstersche Sluis, Museum Maassluis, het Nationaal Sleepvaart Museum en molen De Hoop.

Virtuele tour naar de 17e eeuw

Stichting Verborgen Stad heeft ‘digitale hotspots’ gecreëerd, waardoor bezoekers met de Canals5D-app een virtuele tour door de zeventiende eeuw kunnen maken. Je ziet dan de Monstersche Sluis en de lokale gemeenschap destijds.
Toegang tot alle activiteiten is gratis, behalve voor de boottochten in de buitenhaven, waarvoor reservering vereist is. Mis de Historische Trekvaartdag Maassluis op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur niet!

Houd de socials van de Historische Trekvaartdag  in de gaten voor de complete programma’s!

Meer informatie op de websites van de historische trekvaarten en van Maassluis.

Bron: persbericht Ervaar Maassluis