Nieuws

De Zeilpost gaat voorzichtig weer van start

Na een periode van voorbereiden en experimenteren met de nieuwe digitale achtergrond en mogelijkheden van WordPress, is het zover: we gaan weer beginnen! 

Het heeft wat langer geduurd dan we hoopten. Het reanimeren van de Zeepost en Scheepspost bleek allerlei onverwachte ‘zijnlijnklusjes’ met zich mee te brengen. Zaken die je niet weet en waar je dus geen rekening mee houdt, maar die wel tijd en energie vergen. Gelukkig is Willem, onze onvolprezen webmaster, dan degene die ons een reality-check geeft. Hetzelfde gold voor de Zeilpost, waar digitaal nog wel wat meer aan vernieuwd moest worden dan we eerst dachten.

Zoeken naar bronnen

De gebruikelijke nieuwsbronnen waar we uit putten, leken eerst nog weinig nieuws op te leveren voor een gevulde Zeilpost, maar door wat meer eigen onderzoek te verrichten, hebben we ook nieuwe bronnen gevonden. Ook hopen we nieuws te krijgen uit de eigen lezersgroep. Die is al fors, en om die verder te vergroten, sturen we alle abonnees van de Zeepost en de Scheepspost eenmalig ook de Zeilpost toe. Uiteraard hopen we daarmee een aantal extra abonnees binnen te halen, én het levert wellicht ook tips op die we in meer eigen nieuws kunnen verwerken – we zijn blij met elke vorm van steun en hulp.

WindAssist

Het is onze ambitie om de Zeilpost tweetalig uit te gaan brengen. Op dit moment zijn we nog niet zover; een kwestie van de juiste digitale knopjes vinden om dat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zodra het lukt gaan we zowel in het Engels als in het Nederlands publiceren. De Engelse naam wordt WindAssist; uit de mogelijke namen die nog vrij waren, vonden we dit de beste. WindAssist wordt, voor zover wij weten, meteen het enige internationale medium dat specifiek over Wind Assisted Ship Propulsion, Zeilvracht en Zeezeilvaart publiceert. Omdat de interessegebieden in de praktijk dicht bij elkaar liggen, nemen we ook nieuws op over Sailtraining en binnenlandse Zeilvrachtprojecten, naast dat over zeilvracht en zeilpassagiersvaart op zee.

Nog geen abonnee?

Ga hier naar de Zeilpost, lees mee over verduurzaming van de scheepvaart en alles wat er mee te maken heeft, en abonneer je! We rekenen op je aanmelding!

De redactie.