Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maritiem Festival

11 augustus @ 10:00 - 17:00

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum. Luister naar muzikale zeemansverhalen van Piet Paree en André Visser. Houd jij van shantymuziek? Het hele weekend treden diverse shantykoren uit binnen- en buitenland op met hun zeemansmuziek. Je vindt ze op verschillende locaties in het buitenmuseum.

Demonstraties, tentoonstelling en workshops

Heb jij altijd al willen weten welke vissen er zwommen in de Zuiderzee? In de viswinkel op Pleintje Kampen wordt daar van alles over verteld! Daarnaast vind je door het hele buitenmuseum heen demonstraties van oude ambachten, zoals visroken, zeilmaken, touwslaan en scheepssmeden. Inspecteer verder draaiende scheepsmotoren en leer zelf scheepsknopen leggen. Ook is er een mooie tentoonstelling van modelvisserijschepen. Bij de stoomwasserij volgen kinderen een workshop ‘knopenbordje maken’ en kunnen ze een klompbootje pimpen (€3,50).

Vaar mee met de Vereniging Botterbehoud!

Leden van de Vereniging Botterbehoud zijn het hele weekend in de museumhaven om met bezoekers te varen en vissen. Jij vaart toch ook mee? Wees welkom!

Praktische informatie

Het Maritiem Festival vindt plaats in het buitenmuseum op 10 en 11 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Maritiem Festival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen. Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van de starttijd van jouw eerste keuze.

Gegevens

Datum:
11 augustus
Tijd:
10:00 - 17:00
Site:
https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/609/maritiem-festival

Locatie

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12 - 22
Enkhuizen, 1601LA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0612706485
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Zuiderzeemuseum
Telefoon
0228351111
E-mail
communicatie@zuiderzeemuseum.nl
Bekijk de site van Organisator