Natuur en Landschap

Reizende tentoonstelling toekomstdromen Randmeren

Toekomstvisie Randmeren organiseert van april tot en met september 2024 een tentoonstelling over tien dromen voor de Randmeren. Op zeven locaties kunnen watersporters en recreanten stemmen op toekomstige plannen.

De tentoonstelling is onderdeel van het ontwikkelen van de Toekomstvisie Randmeren. Volgens het project waren er maar liefst 342 ideeën binnengekomen. Deze zijn uitgewerkt tot tien dromen voor de toekomst. Ieder beeld in de tentoonstelling is een artistieke vertaling van zo’n mogelijke toekomst.

Inspiratie toekomst Randmeren

In de tentoonstelling wordt gevraagd aan de inwoners en bezoekers om aan te geven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de Randmeren. Er kan zowel op locatie als online gestemd worden. Hoewel de visie geen formeel ruimtelijk instrument is, biedt het wel inspiratie. Met de inbreng van de bezoekers kunnen de 15 gemeenten, die deelnemen aan Toekomstvisie Randmeren, samen met gebiedspartners richting geven aan de gebiedsontwikkeling.

Reizende tentoonstelling

Tot en met 5 mei staat de tentoonstelling in Ermelo. Vanaf 6 mei is de tentoonstelling een maand in Slaper/Nieuwendijk te bezichtigen. Bekijk de website voor alle locaties van de tentoonstelling.
Bekijk dit nieuws op de bron: de website van Waterrecreatie Nederland.

Foto: © Toekomstvisie Randmeren