Scheepsverhalen

Crowdfunding bruinevlootfilm heeft nog donateurs nodig

Journalisten Joris Verschuur en Elias Ludikhuijze maken ‘Schipperen – de toekomst van de bruine vloot’, een film die met crowdfunding wordt gefinancierd. De film is al grotendeels gedraaid, maar de funding is nog niet rond!

Van de benodigde 5.460 euro is ruim 1.000 binnen. Een mooi bedrag, maar niet genoeg. De crowdfunding sluit op 10 mei, dus de tijd dringt. Joris en Elias zijn wel met een paar partijen in gesprek die de film wellicht met wat grotere bedragen kunnen ondersteunen, maar de uitkomst daarvan is onzeker. Jammer, want het meeste materiaal is al klaar, en moet alleen nog gemonteerd worden, en op kleur en audio gecorrigeerd. Dat is werk dat domweg geld kost – al is 5.460 euro voor een complete documentaire natuurlijk maar een schijntje.

Intergenerationeel drama

De documentaire volgt charterpioniers Len en Elke Pool, die hun klipper Nooit Volmaeckt voor een extra tuigkeuring klaarmaken. Ze hebben het schip bovendien in de verkoop; een jonge generatie schippers staat te trappelen om het zeilende bestaan van de oude dame weer met enkele tientallen jaren te verlengen. Len zit al meer dan 50 jaar in het vak. Hij heeft de vloot zien veranderen. Hij ziet de toekomst somber in en vindt dat het tijd wordt om te stoppen.
De kopers van de Nooit Volmaeckt zijn jong en ambitieus, en beloven er weer alles van te maken. De toekomst van de bruine vloot ligt zo mede in hun handen.

Doneren

Belangstellenden en allen die de bruine vloot een warm hart toedragen, worden van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren.
Meer informatie over de film en mogelijkheid om te doneren vind je op de website van Voor de Kunst.