Evenementen

Traditionele botenfestival Saar-Tradition in Saarbrücken

Het eerste traditionele botenfestival “Saar-Tradition” in Saarbrücken was een succes: veel deelnemers, ongelooflijk veel bezoekers en prachtig weer. De tweede Saar-Tradition vindt plaats op 23-25 augustus in Saarbrücken.

Thedo Fruithof geeft ons het volgende bericht door van de festivalorganisatie van “Saar-Tradition” in Saarbrücken:

Het eerste varend erfgoedfestival “Saar-Tradition” was een groot succes met 16 commerciële schepen van meer dan 60 jaar oud kwamen en werden vergezeld door 24 pleziervaartuigen.
Zelfs de eerste editie van Saar Tradition was een groot succes, met schepen en boten die zich goed presenteerden en een intensieve uitwisseling tussen traditionele schippers en schippers. Er werden veel nieuwe vriendschappen gesloten en iedereen wil dit jaar weer komen.
Ook dit jaar zijn er weer traditionele schepen uit heel Europa uitgenodigd. Met traditioneel schip bedoelen we commerciële schepen ouder dan 60 jaar. Een lust voor het oog! Maar we verwelkomen ook alle andere boten en schepen die zich verbonden voelen met deze bijeenkomst.

Dit jaar kunnen we nog meer ligplaatsen bieden en we kijken ernaar uit om alle bezoekers met of zonder schip of boot te verwelkomen. De péniches Mosella en Maria-Helena liggen al op je te wachten in Saarbrücken. De Willi, de Anna-Leonie en de sleepboot Bayern 2 hebben hun deelname al aangekondigd.

Het programma is hier te vinden. Je kunt je hier ook inschrijven voor het evenement.
Eerder aankomen of later vertrekken is geen probleem.
Om de planning te vergemakkelijken, bijvoorbeeld voor ligplaatsen, willen we je vragen om ons nu al te laten weten dat je interesse hebt. Vermeld alstublieft de bootnaam, lengte, breedte, bouwjaar, oorspronkelijk doel, foto van de boot en geplande aankomst- en vertrektijden.

Geef het nieuws van deze bijeenkomst ook door aan je vrienden of je haven. Posters om te downloaden en alle informatie in het Engels, Frans en Nederlands vind je op de homepage www.saar-tradition.eu.
We kijken ernaar uit je te verwelkomen in Saarbrücken!