Sleepbootdagen Nijkerk in teken van jubilea

De dertiende editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen vindt plaats op zaterdag 1 september, van 11.00 tot 17.00 uur. Ruim veertig sleepboten, behorend tot het varend erfgoed, zijn present. De Sleepbootdagen staan in het teken van jubilea.

Het Zeemanskoor Nijkerk bestaat vijf jaar en organiseert deze dag van 12.00 tot 17.00 uur een Shantyfestival. Er treden acht koren op vier podia in het centrum op. Daarnaast is Gerard van den Tweel, sponsor van de Sleepbootdagen, vijftig jaar ondernemer en bestaat vereniging De MotorSleepboot (VDMS), waar vrijwel alle schippers lid van zijn, vijfentwintig jaar.

De organisatie wil deze jubilea niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Burgemeester Gerard Renkema, Gerard van den Tweel en Chris Nieuwpoort, voorzitter Vereniging De MotorSleepboot (VDMS), nemen om 10.30 uur in opduwers de vlootschouw af. Om 11.00 uur houden ze een toespraak en verrichten ze de opening op de sleepboot Magda.

Op de Sleepbootdagen is van alles te doen en te beleven. De brandweer Gelderland Midden Post Nijkerk geeft demonstraties en zorgt voor waterpret. De Vaargroep Flevoland staat er met een bassin met bestuurbare scheepsmodellen en KotterVerhuurRandmeren verzorgt rondvaartjes. De Oldtimer Club Nijkerk neemt een collectie oldtimers mee en Rob en Henny Wagenaar laten hun stationaire motoren draaien. John van Midden, smid bij smederijmuseum Hoefhamer in Elburg, geeft een demonstratie. Er is muziek en dans van de kapel van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en Dansschool Badabounce Streetdance Nijkerk. Kinderen kunnen zich laten schminken bij Fraai en Franje. Er is een reuzensjoelbak en voor kinderen zijn er kleurplaten van sleepboten.

Lees het gehele artikel op de bron: Stadnijkerk

Foto: Wouter van Dusseldorp

 

EOC
RVEN