Schepen in de haven staat bovenaan het lijstje

Coevorden – Schepen in de haven staat bovenaan het verlanglijstje van de 144 deelnemers aan een enquête over de binnenstad, die onlangs in Stedelijk Museum Coevorden werd gehouden. Wethouder Jan Zwiers nam op 31 oktober de resultaten in ontvangst.

Het Stedelijk Museum hield een juli en augustus een tentoonstelling over thema’s in de binnenstad. Bezoekers konden hun wensen kenbaar maken. Na de schepen in de haven scoorden ook de poort naar de veemarkt en de Weeshuisweide hoog. Andere thema’s waren de muziekkoepel, Ganzen Geesje, de waterpomp, warenmarkt en ambachten, exercitieterreinen garnizoen en intocht van de bisschop.

Museumdirecteur Stefanie Ottens toonde zich verheugd over het aantal reacties. Nadat wethouder Jan Zwiers het boekwerk met de resultaten in ontvangst had genomen, concludeerde hij dat de meeste Coevordenaren beslist iets hebben met de haven en het water. “Deze uitkomsten delen we met de gemeenteraad. De resultaten spelen een rol in de besluitvorming over de uiteindelijke invulling van de binnenstad. We komen hiermee weer een stapje dichterbij de beoogde effecten: een stad die historie en gezelligheid uitstraalt.”

Stadsgids Lambert Hans wees erop, dat naast de meningen van de inwoners ook door de ogen van de toerist gekeken moet worden. ‘We hebben veel om te laten zien en nog veel meer om te vertellen.’

EOC
RVEN