Prinses Beatrix bij vlootschouw 100 jaar Zuiderzeewet

Prinses Beatrix woont op 14 juni in Biddinghuizen en Lelystad de viering bij van 100 jaar Zuiderzeewet. De prinses neemt een vlootschouw af bij de Bataviahaven in Lelystad.
De Zuiderzeewet is één van de meest ingrijpende wetten van Nederland die is vastgesteld. Deze wet heeft de basis gelegd voor de ontwikkeling van Nederland als internationaal kenniscentrum over water. Op de dag dat de Zuiderzeewet precies 100 jaar bestaat, zal Prinses Beatrix in Lelystad aandacht geven aan dit bijzondere jubileum.

Vlootschouw Bataviahaven
Het hoogtepunt van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet vindt in de Bataviahaven in Lelystad plaats. Op 14 juni start een driedaags publieksevenement ‘de Zuiderzee Havendagen’. Tijdens het evenement wordt uitgebreid aandacht gegeven aan de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. In de Bataviahaven ligt op dat moment een grote vloot van bijzondere en historische schepen die een relatie hebben met de geschiedenis van de Zuiderzee, de inpoldering en het huidige IJsselmeer. In de Bataviahaven zal prinses Beatrix met de ‘Groene Draeck’ een vlootschouw afnemen.

De provincie Flevoland is initiatiefnemer van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Gedurende een jaar vinden in diverse steden en regio’s rondom de voormalige Zuiderzee evenementen en activiteiten plaats en wordt er invulling gegeven aan het programma. Onder meer is er een congres over de landschappelijke inrichting van Nederland en een educatie- en museumprogramma waar 14 musea in het Zuiderzeegebied aan meedoen.

Kijk hier voor meer informatie 

EOC
RVEN