Nieuw boek over vooroorlogse motorjachten.

Nu te koop: ‘Oude Glorie Heden & Verleden’, een ruim 250 pagina’s tellend boek over het ontstaan en de geschiedenis van plezierjachten van voor de tweede wereldoorlog.

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van behoudsvereniging Oude Glorie en onlangs in Leeuwarden gepresenteerd, tijdens de jubileum festiviteiten van de vereniging. Dit hardcover boek in A4 formaat beschrijft de geschiedenis van deze unieke schepen, die deel uit maken van het Varend Erfgoed van Nederland. Voor het eerst ook veel aandacht voor de interieurs.

Verder de geschiedenis van enkele bijzondere schepen (waaronder het koninklijke jacht ‘Piet Hein’) en verhalen over gekende werven waar de Salonboten, Bakdekkruiser, Kofferdekkruisers, Maaskruisers, Notarisboten en Kerkbootjes destijds zijn gebouwd. Natuurlijk ook veel aandacht voor verhalen, avonturen en anekdotes en een foto galerij van de Oude Glorie anno 2018.

Het boek is in eigen beheer uitgegeven door de Oude Glorie (aangesloten bij de FVEN) en te bestellen op de website van de vereniging. De prijs is € 29,95 plus € 7,50 verzend- en verpakkingskosten.

Kijk hier voor meer info en bestellen

EOC
RVEN