Maritiem en muzikaal festival in Dokkum

Dokkum is van donderdag tot en met zondag omgetoverd in één grote avonturenstad: dan vinden de Admiraliteitsdagen plaats, het jaarlijkse maritieme en muzikale festival dat Dokkums historie als admiraliteitsstad in herinnering roept.

Er liggen zo’n zestig viskotters, tjalken, skûtsjes en sleepboten in de historische binnenstad, waar bezoekers aan boord mogen komen. Er is een gevarieerd aanbod van watergerelateerde activiteiten, maar ook van straattheater, muziek en foodtrucks op de Markt en optredens op het hoofdpodium. Op het water treden bekende artiesten op als Elske DeWall (in plaats van Glennis Grace), Waylon, André Hazes, Broken Brass Ensemble, Kraantje Pappie en Maan.

Er zijn spectaculaire activiteiten met snelle boten, jetski-stuntshows en demonstraties van de brandweer, politie en marine. Er is een kermis met grote bungee-trampolines. Het is mogelijk een rondvaart te maken met bijvoorbeeld een trekschuit of de Dokkumer Praam en op zondag kunnen de bezoekers kijken naar de grachtzwemmers die meedoen aan de Nautische Mijl van Dokkum.

Kijk hier voor meer info

 

EOC
RVEN