Laatste kans: Expertmeeting Verduurzaming Varend Erfgoed

Duurzaamheid is hét speerpunt van het nieuwe Kabinet. Ook de erfgoedsector moet verduurzamen – en ook het Varend Erfgoed zal hierover na moeten denken. Historische schepen en historische havens willen hun steentje bijdragen. Doe jij ook mee?

Aanmelden kan hier t/m donderdag 17 mei

Waar moeten we over nadenken bij het verduurzamen van varend erfgoed? Bijvoorbeeld over de vraag: Hoe isoleer ik mijn schip? Hoe stook ik het warm en houd ik het koel? Hoe kom ik aan mijn energie? Kunnen zonnepanelen wel op een schip in een museumhaven? Hoe weet ik welke apparaten aan boord de meeste energie gebruiken? En hoe breng ik mijn energiegebruik omlaag? Hoe kan ik nog blijven varen met mijn schip – en liefst ook met mijn oude motor?

De techniek is nog volop in ontwikkeling, maar inmiddels zijn er al goede mogelijkheden getest en toepasbaar, ook op Varend Erfgoed. Daarom vindt op 19 mei de Expertmeeting Verduurzaming Varend Erfgoed plaats. Om met elkaar te kijken wat er nu al wél kan om het Varend Erfgoed te verduurzamen.

Onderwerpen

  • Wat is duurzaamheid?
  • Hoe duurzaam is erfgoed?
  • Wat is de relatie tussen cultuurhistorische waarden en duurzaamheid?
  • Tips om mee te beginnen.
  • Mogelijkheden voor energiebesparing.
  • Mogelijkheden voor energieopwekking.
  • Brandstoffen en alternatieven.
  • Samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven.
  • Subsidies en financiële regelingen.
  • Toepassing zonnepanelen en energie.

Aanmelden kan hier t/m donderdag 17 mei

Of kijk hier voor meer info 

EOC
RVEN