AMS 60 Bernisse gaat 5 maanden langs evenementen

Vorige week woensdag 9 mei vertrok de AMS60 Bernisse, na een periode van hard werken, voor een 5 maanden durende promotietour. Deze missie, waarbij diverse havens zullen worden aangedaan in Nederland en België, heeft tot doel het promoten van het platform maritiem varend erfgoed,de Koninklijke Marine en haar tradities en het publiek te laten kennismaken met het leven aan boord van een 65 jaar oude houten mijnenveger.

Zij zal tussen de verschillende evenementen nog wel te bezoeken zijn aan de Koningskade in Hellevoetsluis. Meer info hierover is te vinden op de website onder activiteiten agenda, waar het complete vaarschema vermeld staat. Oostende voor Anker was het eerste evenement.

Dit alles is te danken aan de inzet van alle vrijwilligers, donateurs, en sponsoren die hebben laten zien dat je met een gemeenschappelijk doel tot grote prestaties kunt komen. Het is voor de bemanning dan ook een beloning om eindelijk te kunnen gaan genieten van het nieuwe vaarseizoen.

De laatste nog varende in West Europa

Het type AMS 60 is één van het type schepen welke voor het mijnenvegen gebruikt is. (AMS staat voor “Adjutant Mine Sweeper”). Enkele van deze houten kust-mijnenvegers AMS 60 zijn na de 2e Wereldoorlog via de Marshallhulp in Europa gebouwd. Van deze schepen is er, voor zover bekend, anno 2013, nog maar één in heel West Europa in de vaart en eigendom van de Stichting tot Behoud van de AMS ms BERNISSE.

Deze website informeert u over dit unieke schip.

RVEN
EOC