Replica Columbus-schip komt naar Sail op Scheveningen

Het schip El Galeon, een replica van het schip van Columbus, is een van de publiekstrekkers voor Sail op Scheveningen dat van 20 tot 23 juni 2019 plaatsvindt in de haven. Scheveningen is het eindstation van de Liberty Tall Ships Regatta en daaromheen wordt een compleet nautisch evenement georganiseerd.

De organisatie wil 150 tot 250 jongeren laten meevaren op de tallships richting Scheveningen. Er worden duo’s gemaakt van Haagse jongeren en jongeren uit een ander land. Op deze manier doen zij levens- en zeilervaring op. Daarnaast krijgen dertig jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om trainee te worden en mee te varen. „Op donderdag 20 juni verwachten we dat alle schepen voor 12 uur binnenvaren”, zegt Paulus Mooyman van de organisatie.

De zogenaamde Sail-In is volgens hem een spectaculair gezicht. „Dit geldt ook voor de Sail-Out op zaterdag 23 juni.” In totaal strijken er zo’n dertig tot veertig tallships neer in de Scheveningse Haven. Er is ook volop aandacht voor 75 jaar bevrijding. „Er komen onder meer Tweede Wereldoorlog-voertuigen naar het strand en er vinden bevrijdingsfeestjes plaats op de kade”, vertelt de organisator.

Wethouder Richard de Mos verwacht veel van Sail op Scheveningen. „Ten minste 200.000 bezoekers. De Volvo Ocean Race heeft Scheveningen op de kaart gezet en daar gaan we nu vrolijk mee verder. Rotterdam heeft de Havendagen en wij hebben dit mooie evenement.”

Kijk hier voor meer info over Sail op Scheveningen

EOC
RVEN