Varend Erfgoed in Gouda Waterstad, 28-31 juli 2022

Nog even en het is zover: ‘Gouda Waterstad’. Voor de LVBHB-leden een reünie, voor de Stad Gouda een groots evenement om 750 jaar stadsrechten te vieren en voor iedereen een Manifestatie van Varend Erfgoed. Hiermee wordt voor het eerst sinds 3 jaar het varend erfgoed weer breed in de publieke belangstelling gebracht.

Met als decor de prachtige historische binnenstad van Gouda zijn singels en stadswateren gereserveerd voor onze schepen, alles bij elkaar tegen de 200. Voorafgaand aan het evenement zal op donderdag 28 juli een vloot van ca 50 historische bedrijfsvaartuigen vanaf Rotterdam opstomen naar Gouda. Dit zal een prachtig gezicht opleveren, te bewonderen vanaf de dijken van de Hollandse IJssel.

Het evenement wordt omlijst met markten, muziek en wateractiviteiten die ervoor zullen zorgen dat het publiek optimaal langs de vloot wordt geleid om kennis te maken met ons erfgoed. Voor het publiek (en de schippers natuurlijk) is er die dagen een hoop te doen. Er zijn onder andere stadswandelingen met als thema Scheepvaartstad Gouda. Of op vrijdag en zaterdag een oude ambachtenmarkt en mogelijk een nautische rommelmarkt. En op zaterdag shantykoren, drakenbootraces, warenmarkt en een filmavond (projectie op het grootzeil van een van de schepen in de museumhaven).

Voor meer informatie kijk hier verder bij de LVBHB

of bij de gastheer: goudawaterstad750.nl

Foto: Varend Erfgoed in de museumhaven van Gouda, © WvD