Scheepvaartmuseum biedt bruisend programma tijdens de Amsterdamse Zeehavendagen

Het Scheepvaartmuseum sluit aan bij de eerste editie van de Zeehavendagen Amsterdam: een jaarlijks terugkerend evenement waar het havenbedrijfsleven de deuren opent voor het publiek. Tijdens het weekend van 25 en 26 juni is er in en rond het museum van alles te doen voor jong en oud. Er zijn bijzondere schepen te gast, speciale flitsrondleidingen over migratie & de haven en er zijn leuke activiteiten voor de hele familie. Ook is er in het museum een kleine banenmarkt te bezoeken over werk in de haven. Een bezoek is ook per salonboot te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Museum ‘t Kromhout.

Amsterdam Havenstad tentoonstelling
De tentoonstelling Amsterdam Havenstad laat de eeuwenoude relatie tussen de haven en de stad zien, vanaf het moment dat een dam in de Amstel werd aangelegd tot in de toekomst.

Flitsrondleidingen (Nederlands en Turks)
Amsterdam is altijd een stad geweest van komen en gaan. De haven was een plek waar mensen verlangend naar uitkeken of noodgedwongen in belandden. Ahmed Batman en een collega-rondleider nemen je mee op een speedtour door het museum: ze vertellen over migratie uit en naar de haven door de eeuwen heen. Je stopt bij het VOC schip, leert over de (oude) buurt, bekijkt mooie voorwerpen en hoort persoonlijke verhalen van vroeger en nu. Je eindigt in de tentoonstelling Amsterdam Havenstad. (beide dagen, om 11.30, 12.30 en 14.30 uur)

Gastschepen
Speciaal voor de Amsterdamse Zeehavendagen zijn er schepen te gast bij het museum! Stap vanaf de kade aan boord voor een gratis vaartocht op De Tulp van Amsterdam Boat Cruises (alleen zondag). Bezoek het gastschip Bernhard van Leer (beide dagen). En op zaterdag tussen 14:00 en 16:00 u verzorgt de brandweer een blusbootdemonstratie.

Kijk hier voor meer info op de site van Zeehavendagen Amsterdam