Nationaal Reddingmuseum start eerste crowdfundingsactie voor Abraham Fock

Den Helder – Het Reddingmuseum is haar eerste crowdfundingsactie gestart. Hiermee wordt een nieuwe weg ingeslagen. Met de pagina op de website en actie lift het museum mee op het crowdfund platform van de KNRM. Doneren kan via deze website en is de nodige informatie vermeld. De eerste wens van het Reddingmuseum is het terugverdienen van de restauratie van motorreddingboot Abraham Fock.

De Abraham Fock is één van de historische reddingboten die sinds 2020 in handen is van het Reddingmuseum. Tijdens haar dienstjaren is de reddingboot in totaal 45 keer uitgevaren en redde hierbij zeventien mannen, een vrouw en een kind. Dit maakt de Abraham Fock tot een belangrijk onderdeel van de historische museumcollectie.

Zoals vele anderen in de sector, ziet ook het Reddingmuseum de negatieve gevolgen van de coronapandemie. Dit betekent dat zij op zoek moeten naar andere manieren om inkomsten te generen voor het behoud van het museum, waaronder de collectie, maar vooral de vrijwilligers en medewerkers. Help het Nationaal Reddingmuseum met het terugverdienen van het harde en liefdevolle werk dat haar vrijwilligers in de restauratie van motorreddingboot Abraham Fock hebben gestoken en de daarbij behorende kosten?

Lees het gehele artikel op de bron: Regio Noordkop

Of ga naar de website van het Reddingmuseum meer info