Oude ambachten op 3 oktober in Leidse Historische Haven

Bij de Leidse Historische Haven wordt op 3 oktober een Hippe Ambachtenmarkt opgezet. De organisatie zoekt nog deelnemers. De haven aan het Galgewater werd in de jaren tachtig ingericht en de historische schepen vormen sindsdien een bezienswaardigheid in het stadscentrum, nabij de Stadstimmerwerf. Geregeld werden tijdens Leidens Ontzet rondleidingen door die haven gegeven en festiviteiten opgezet als onderdeel van het stedelijke feestprogramma.

Door diverse oorzaken zat dat er de afgelopen edities van Leidens Ontzet niet in, maar bij de komende viering van 3 oktober hoort de klassieke haven er weer helemaal bij. De voorbereiding op een ambachtenmarkt is inmiddels begonnen. ’Van oude nautische tot hippe ambachten’, zo laat de organisatie weten.

Voor de markt, die op 3 oktober van 11.00 tot 16.30 uur wordt gehouden, is de organisatie nog op zoek naar standhouders die zich via een mailtje naar esther@liefenleedorganiseert.nl kunnen aanmelden. Zeemanskoor Rumor di Mare, en de bandjes The Coverment en Er welt een Traan hebben deelname toegezegd en verder is er prijswinnende hustpot te eten van Rembrandt Roast.

Lees het gehele artikel op de bron: Leidsch Dagblad