Menheerse Werf zoekt stuurlui en vrijwilligers

Voor haar project ‘Menheerse Werf’ in Middelharnis is de Stichting tot Behoud van de Scheepstimmerwerf van Middelharnis (SBSM) bezig haar organisatie uit te breiden met een aantal praktische werkgroepen. Voor het opzetten en aansturen van die werkgroepen is men nu op zoek naar enthousiaste, sociale vrijwilligers…echte ‘mensen-mensen’! Het bestuur wordt ondersteund door de regelmatige inzet van zo’n 20 vrijwilligers voor het reilen en zeilen van de werf.

Gezocht:
Personen (m/v), die op structurele basis 1 tot 4 dagen per week de diverse werkgroepen van de SBSM kunnen coördineren op de Menheerse Werf.

Het gaat om de volgende werkgroepen:

Gastvrijheid – een warm welkom voor onze bezoekers; zowel voor individuele personen als vooraf aangemelde groepen. Dit houdt ook enig gidswerk in. Voor deze werkgroep is de stichting momenteel dringend op zoek naar een stuurmens.
Onderhoud – aan wal, het werfterrein, de gebouwen, de voorzieningen en projecten als de Visserijspeeltuin, de Tijtafel etc.
Tentoonstellingen – beheer en ontwikkeling van onze content, zowel digitaal als fysiek.
Beugsloep MD.10 – “handen-uit-de-mouwen” klussen aan dit unieke stuk varend erfgoed. Het einddoel is een naar originele beleving gerestaureerd schip met moderne onderhuidse techniek. Uiteraard is het proces op weg naar dit doel net zo belangrijk.
Vaartochten – de Menheerse Werf heeft een kleine vloot historische, maar ook moderne schepen. Hiermee worden vaartochten met passagiers op het Haringvliet gemaakt. Zowel periodiek met individuele kaartverkoop, als voor groepen op maat. Een aantal schepen is te huur zonder schipper en met sommige schepen wordt in de toekomst ook deelgenomen aan maritieme evenementen.

Voel je je aangesproken tot één of meer van de genoemde werkgroepen? Heb je vrije tijd die je het liefst buiten en met andere mensen doorbrengt? Heb je flink wat ervaring in een vroegere functie of positie waarin je mensen hebt geïnspireerd, gemotiveerd en aangestuurd? Dan zouden de bestuursleden van de stichting heel graag kennis met je maken!

Stuur een bericht via de mail aan info@menheersewerf.nl met daarin wie je bent, om welke werkgroep(en) het gaat en hoeveel tijd je beschikbaar zou kunnen zijn.

Kijk hier voor meer info