De Witte Swaen in Harlingen kan goed op eigen kracht varen

Na jaren werken aan de Witte Swaen was er woensdag 10 november eindelijk ruimte voor een proefvaart op open water, om de motor en besturing te testen. De gelegenheid was dat het schip vanuit het Dok naar de Noorderhaven moest voor de winter. Technisch was de replica klaar voor de proefvaart, dus waarom niet begeleid met sleepboot en KNRM even naar buiten om alles te testen.

Er waren vragen of het roer groot genoeg zou zijn, of het schip goed getrimd was, of dat er ballast bij zou moeten. De 200 pk motor moet het makkelijk aan kunnen, maar hoe kort kan het schip draaien, linksom of rechtsom!

In de praktijk blijkt het schip op de motor 6,5 knoop te kunnen varen, en goed manoeuvreerbaar te zijn met het huidige roer. De spanning bij de vrijwilligers zakte af, alles leek in orde. Nu moet de tuigage nog worden afgemaakt, en de zeilen, en dan kan er op binnenwater als het IJsselmeer worden gevaren. Ook zal de Witte Swaen nog een Certificaat van Onderzoek moeten halen om te mogen varen. Daarvoor zal wellicht opnieuw gekeken moeten worden naar de stabiliteit van het schip.

Over een jaar of drie moet de bemanning klaar zijn voor de échte tocht. Dan willen ze met de Witte Swaen naar Nova Zembla varen, de Russische archipel boven de poolcirkel waar Willem Barentsz in 1596 strandde op zijn zoektocht naar de Noordoostelijke doorvaart. Door de klimaatopwarming lijkt de route naar China tegenwoordig beter bevaarbaar dan in het eind van de 16e eeuw. Hoewel er op dit moment wel nucleaire ijsbrekers op weg zijn om ingevroren vrachtschepen uit het ijs te bevrijden.

Bernard Kramer maakte er een video van: kijk hier op Youtube of hieronder

Foto: KNRM Harlingen op Facebook