Nieuw boekje over ‘Pontjes in Nederland’

In Nederland zijn ruim driehonderd veerdiensten. Grote veerponten, zoals over de rivieren of naar de Waddeneilanden. En kleine veerponten: vooral toeristische veerponten of zelfbedieningspontjes. De helft ervan zijn zogenoemde zomerpontjes, die alleen in de zomermaanden worden geëxploiteerd.

Na het succes van ‘Veerponten in Nederland’ uit 2018 heeft Wim Kusee opnieuw een boekje geschreven over zijn favoriete onderwerp, nu met de titel ‘Pontjes in Nederland’.

‘Pontje van de maand’
Daarin is een selectie van vijftien veerdiensten opgenomen die eerder als ‘pontje van de maand’ zijn beschreven op www.pontjes.nl. Over iedere oeververbinding komt de geschiedenis aan bod en wordt verteld over de diverse veerboten die er varen. Kusee schrijft zelfs over veerpontjes waar je wél naar mag kijken, maar niet mag aankomen.
Ook is er een aparte pagina opgenomen over historische veerponten, deze kan je hier bekijken.

Bestellen
Het boekje telt 100 bladzijden op A5-formaat, is geheel in kleur en telt ongeveer 150 foto’s. Het boekje is een eigen initiatief van de auteur, en is ook alleen via hem te koop.
Pontjes in Nederland kost 12 euro, plus 3,90 euro verzendkosten.
Bestellen kan via een e-mail naar wim@kusee.nl.

Afbeelding: De Jorina uit 1967 voer voor de firma Vos over de Noord bij Alblasserdam, foto: archief Wim Kusee op zijn website