Binnenvaartdagen Zwijndrecht 13 en 14 september

Op 13 en 14 september vinden in Zwijndrecht de Binnenvaartdagen plaats. Piet de Bruin en mede-organistoren Jan van Laar en Rutger Hoogerwerf willen de binnenvaart op een verrassende manier presenteren aan jong en oud en aan het bedrijfsleven in de Drechtsteden. En dat niet één keer: “We willen er een blijvend evenement van maken.”

Een betere locatie voor het evenement is nauwelijks denkbaar. Het strekt zich uit over het Veerplein, Maasplein, Thorhoofd, kade Zomerlust en gaat vervolgens het water van de Oude Maas op. Daar liggen een containerschip, een tankschip en een museumschip ter bezichtiging en varen een rondvaartboot, onderhoudt Veerdienst 3 een lijndienst met het drijvende binnenvaartmuseum in Dordrecht en verzorgt Imbarcazione Barone rondvaarten door de binnenstad van Dordrecht. Of het nog niet genoeg is verzorgt partyship Ameland iedere twee uur een rondvaart op de Oude Maas, Dordtse havens en de Rietbaan in Zwijndrecht. De KNRM houdt er reddingdemonstraties en er is een flyboardshow. De plaatselijke horecabedrijven zorgen voor genoeg te eten en te drinken.

Praktisch
Het evenement is autovrij, een groot deel van de Ringdijk doet dienst als parkeerplaats. Er zijn verkeersregelaars om e.e.a. te begeleiden Er rijden (gratis) pendelbussen naar het evenemententerrein. De toegang is gratis, voor consumptiemunten staan er op verschillende locaties automaten waar contant betaald of gepind kan worden. De Binnenvaartdagen Zwijndrecht vinden plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september van 10.00 tot 23.00 uur.
Kijk voor meer info en contact