Bietentocht 2021 van maandag 18 tot en met donderdag 21 oktober

Stichting De Zeeuwse Beurtvaart heeft goede hoop dat in oktober 2021 er weer een bietentocht gevaren kan worden. Met het geweldige vooruitzicht om weer te kunnen zeilen met deze prachtige schepen. Elkaar weer te mogen ontmoeten. En om zo de historie van het vervoer van bieten middels vracht onder zeil in ere te blijven houden. Ondanks de huidige maatregelen i.v.m. COVID-19 en de onzekerheden, is de organisatie gestart met de voorbereidingen zodat, passend in de situatie in oktober 2021, de bietentocht weer kan worden gehouden. Plan dus de week van 18 tot en met 22 oktober 2021 vrij, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

De Bietentocht is een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodems met een symbolische hoeveelheid suikerbieten aan boord. Dit evenement is in het leven geroepen om de geschiedenis van het vervoer van vracht onder zeil over de Zeeuwse wateren weer een gezicht te geven. Daarbij gaat het niet alleen om het zeilen, maar ook om de gehele entourage van de bietenvaart onder zeil.

Hoe gaat deze editie van de tocht eruit zien?
De verwachting is begin september 2021 duidelijkheid te hebben over de verdere invulling van de tocht en de route etc, mede vanwege de eventuele dan geldende covid-maatregelen. Informatie met meer details over thema’s, wedstrijdelementen en andere bijzonderheden volgt uiterlijk september.

Voorlopige route
De voorlopige route is gebaseerd op de route die vorig jaar gepland was. De genoemde havens zijn echter nog onzeker evenals de volgorde van de route. De mogelijk havens die in 2021 aangedaan kunnen worden zijn:

  • Sint-Annaland
  • Yerseke
  • Colijnsplaat
  • Zierikzee
  • De Heen / Beneden Sas
  • Steenbergen

De Scheepspost zal laten weten wanneer er meer duidelijkheid is.

Kijk hier voor meer info

lees ook: Waarschijnlijk varen tientallen schepen in oktober de Bietentocht in BN de Stem

Foto’s: Bietentocht