Visserij Vereniging Workum presenteert nieuwe folder

Visserij Vereniging Workum (VVW) is al bijna 50 jaar bezig met het ambacht van traditionele zeilende visserij, en zij zijn erkend Immaterieel Erfgoed. Deze ouderwetse en duurzame visserijtechnieken kunnen zomaar weer de toekomst worden op het IJsselmeer. De Visserij Vereniging Workum maakte in samenwerking met Joukje Bouma een nieuwe folder.

Visserijweek
Ieder jaar organiseert de VVW in oktober vanuit Workum een visserijweek waarbij alleen gevaren en gevist mag worden met hulp van de wind, dus puur onder zeil. In 1974 werd voor de eerste keer deze week georganiseerd en ze is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste “visserij onder zeil” evenement van ons land. De vergunning geeft ruimte voor 29 schepen en de belangstelling is ieder jaar zo groot dat er regelmatig om deelname geloot moet worden.

Jonge vissers onder zeil
De laatste jaren heeft een toenemend aantal jonge mensen interesse gekregen in de zeilende visserij. Met de jollen ST48 en HL90 van Stichting De Staverse Jol kunnen zij niet alleen oefenen, maar ook meedoen aan de Visserijweek. Niet enkel leerzaam, maar ook nog eens heel gezellig.

bekijk de folder hier
foto: visserijschepen verlaten Workum voor de Visserijweek, ©Wouter van Dusseldorp