Huisfit verzorgt een refit voor de Atlantide

Het team van Royal Huisman en Huisfit is vereerd met het vertrouwen van Dr. Jim Clark, die de werf opdracht gaf om de bijzondere restauratie uit te voeren van zijn jacht Atlantide uit de jaren 30. De klassieke motorsailer van 37 meter werd onlangs verscheept vanuit Newport, VS, naar Nederland en arriveerde in de eerste week van 2021 bij Royal Huisman in Vollenhove.

Na de succesvolle refit in 2020 door Huisfit van Jim en Kristy Clark’s beroemde J-Class jacht Hanuman, en met drie nieuwbouworders die Royal Huisman de afgelopen decennia al heeft voltooid (Hyperion in 1998, Athena in 2004 en Hanuman in 2009), heeft Dr. Jim Clark besloten dat dezelfde ambachtslieden en vrouwen het meest geschikt zijn om dit nieuwe project op zich te nemen – de wederopbouw van Atlantide op het kwaliteitsniveau waar Royal Huisman om bekend staat.

Atlantide is ontworpen door scheepsarchitect Alfred Mylne en gebouwd door de Britse scheepswerf Philip & Sons in 1930. De Atlantide was na de bouw het ondersteuningsschip van de J-klasser Shamrock V, en wordt het ondersteuningsschip van de J-klasser Hanuman. Na de rijke geschiedenis van Atlantide van meer dan 90 jaar is het team van Royal Huisman en Huisfit dankbaar voor deze kans om het legendarische jacht in optimale staat te behouden.

Huisfit is de speciale afdeling voor refits en restauraties van Royal Huisman in Vollenhove.