Scheepspost

Lees al het nieuws voor en over het Varend Erfgoed

Scheepspost

Vijftig jaar Visserij Vereniging Workum, een feest en een kans voor de jeugd

Dit jaar viert de Visserij Vereniging Workum zijn vijftig jarig bestaan. Een hele goede reden voor een feestje. Zij bieden daarom de jeugd een unieke kans om een dagje mee te vissen op een traditioneel zeilend vissersschip. Er is altijd wel een plekje ergens aan boord te vinden bij een bemanning die graag het traditionele zeilende vissen laat zien. Netten uitzetten of binnenhalen, kuilen, netten klaren, zeilend havens in en uitvaren, etc.

In de week van 23 tot en met 28 oktober 2023, tijdens de herfstvakantie regio Noord, kunnen zij aan boord van een van onze deelnemers stappen. Dit jaar vissen er 29 schepen mee waarvan de meeste overnachten in een haven aan de Friese kust, bijvoorbeeld in Hindeloopen. Hindeloopen is een prima haven om in en uit te zeilen en van daaruit voor de jeugd om een dagje mee te vissen. 

Er is al een zeer fanatieke en gezellige club “Jonge Vissers Onder Zeil” die al jaren meevissen met twee Staverse jollen. Zij willen ook graag hun verworven kennis overdragen aan de jeugd.  Wij hopen als Visserij Vereniging Workum dat er jeugd is die graag een keertje de oude traditionele zeilende visserijtechnieken willen ervaren. Zij zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar onze secretaris Bernard Reekers, via zeilen@WB21.nl

Bekijk hier meer op Facebook

Bekijk hier de folder van de Visserij Vereniging Workum