Vereniging Stoomvaart houdt de druk erop

Op 2 maart 2019 werd de jaarvergadering van de Vereniging Stoomvaart gehouden. Elk jaar wordt er een andere locatie gezocht om die vergadering te houden. Dit jaar werd de jaarvergadering gehouden op de Radarstoomboot De Majesteit in Rotterdam. Een fantastisch schip om onze vergadering te houden, maar natuurlijk ook een fantastisch schip om mee te varen.

Voorafgaand aan deze vergadering had Frank Boom aangekondigd dat hij zou aftreden als voorzitter en dat hij ook uit het bestuur zou gaan. Omdat er na zijn aftreden een bestuur zou overblijven van drie personen is er gezocht naar nieuwe bestuursleden en iemand die de functie van voorzitter op zich zou willen nemen.

Op deze jaarvergadering heeft Martin Mol uit Zaandam zich aangemeld als bestuurslid en hij is met goedkeuring van de aanwezige leden tot het bestuur toegetreden. Voorzitter Frank Boom is afgetreden en heeft voor zijn jarenlange werk het erelidmaatschap gekregen en een tweetal cadeaus.

In een bestuursvergadering, die enkele dagen na de jaarvergadering is gehouden, is Martin Mol formeel tot voorzitter van de Vereniging Stoomvaart gekozen.

Het Bestuur bestaat nu uit vier personen, te weten:

  • Martin Mol, Voorzitter
  • Jeroen Perlee, Secretaris
  • Theo van Galen, Penningmeester
  • Michel van Gulik, algemeen Bestuurslid

Ik zal mij in het kort voorstellen: ik ben Martin Mol, 53 jaar oud en woon in Zaandam. Voor mijn werk ben ik dagelijks in de Haven van Amsterdam aanwezig. Ik ben zelf niet in het bezit van een stoomschip, maar met veel stoomschepen heb ik gevaren. De meeste tijd heb ik gevaren op de stoomsleepboot Hugo, nu vaar ik nog met de Gabrielle en ben ik schipper van de stoomijsbreker Christiaan Brunings.

Met vriendelijke groet, Martin Mol, voorzitter Vereniging Stoomvaart

Kijk hier voor meer info

foto: L. Schuitemaker © tijdens Dordt in Stoom 2018

RVEN
EOC