Varia Nova wordt testschip voor duurzame innovaties

Een jaar of vijf heeft botenbouwer Albert Idzinga ervoor uitgetrokken. Dan moet de voormalige Deense gastanker Varia Nova een ambassadeur voor milieubewust varen zijn. Vijf jaar slopen en weer opbouwen, snijden, lassen en timmeren aan het schip dat nu nog in Franeker ligt. Maar Idzinga (56) ziet het eindresultaat al helemaal voor zich.

Jarenlang voer het 60 jaar oude en 34 meter lange coastertje onder de naam Betty Nordgas met LNG van Rotterdam naar het Deense Esbjerg. Idzinga, die in het dagelijks leven onder de merknaam Innovaar open zeilboten en sloepen bouwt, heeft zijn gereedschap al aan boord gebracht. De Fries heeft een waslijst aan verduurzamingsopties in gedachten voor de Varia Nova, waarvan het casco officieel als cultureel maritiem erfgoed is aangewezen.

Zo wil hij op het dek twee windturbines plaatsen en een opvouwbaar systeem van zonnepanelen, dat met spankabels boven de luikenkap zweeft en weg kan tijdens het laden en lossen. De voortstuwing wordt hybride met een kleine dieselmotor van zo’n 100 kW en een 80 kW sterke elektromotor. ‘Want je kunt natuurlijk niet met een oude hakkeplof- diesel varen op een schip dat zo duurzaam mogelijk moet zijn’, vindt Idzinga.

Lees het uitgebreide artikel van Loek Mulder in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees