Uitslagen Beurtveer, Strontrace en Visserijdagen

Na een onstuimige week met veel wind en horizontale regen, het afhandelen van de protesten en het doorspitten van de journaals, zijn de prijzen en brijlepels op donderdag 21 oktober uitgereikt op een prijsuitreiking in scheepswerf de Hoop.

In het Beurtveer is voor het eerst in de geschiedenis een brijlepel uitgereikt aan twee schepen/schippers. Na alles uitgerekend en meerdere malen gecontroleerd te hebben bleken de Eenvoud en de Deinemeid exact – op de minuut nauwkeurig – dezelfde tijd te hebben gevaren. In een recordtijd van 22 uur en 57 minuten hebben zij de reis naar A’dam en terug volbracht. Voor zover bekend is dit voor het eerst in de geschiedenis van 47 jaar Beurtveer. De derde plaats was voor klipper Nicolaas Mulerius.

In de Strontrace heeft de Pallieter van Remy de Boer beslag gelegd op de eerste plaats in de zware klasse, gevolgd door de Willem Jacob van Tsjerk Hesling Hoekstra. De Maatje en de Vooruitgang hadden de wedstrijd gestaakt. In de lichte klasse ging de brijlepel naar de Sterke Jerke van Pieter Jilles Tjoelker. De Verwisseling werd tweede.

Uitslagen Visserijdagen 2021:

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Foto: twee deelnemers van de Beurtveer in Medemblik, foto: Vereniging Zeilvracht