Tjalk De Goede Verwachting kan na twee jaar bijna te water

Een nieuwe roef, wanden van oude vloeren en een fris likje verf; De Goede Verwachting is helemaal gestript en bijna weer klaar om te varen. Eigenaar Romke Blaauw kocht de oude tjalk twee jaar geleden met de bedoeling om erin te wonen, maar ook om ermee te zeilen en dat was er de laatste dertig jaar niet mee gedaan. Een flinke klus dus.

Romke heeft er samen met zijn familie en vrienden een bult werk aan gehad en is dan ook trots op het resultaat. “Het is een prachtig mooi schip geworden. Het leek me mooi om op een schip te wonen, die kans heb ik gepakt”, zo zegt hij.

Het schip lag al zo’n dertig jaar in Stavoren. De eigenaren waren op leeftijd en wilden er wel uit. Een unieke kans voor Romke, omdat er niet veel schepen zijn die een vaste ligplaats hebben.

Het schip was als woonboot ingericht en moest dus helemaal over de kop. Zo’n groot project kan veel geld kosten, maar Romke heeft daar wat op gevonden: “Van tweedehands spullen kun je ook mooie dingen maken. Dus ik heb op internet vloeren gekocht, waar ik de wanden mee heb bespijkerd”, vertelt hij.

De tjalk zal volgende week zaterdag in Stavoren te water worden gelaten.

Lees het gehele artikel met video verslag op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding; screenshot uit video van Omroep Friesland