Rotaryclub Heerenveen stelt geld beschikbaar voor historische boot Valk 4

De Rotaryclub Heerenveen sponsort de stichting Valkenkring Grou met 660 euro. Daarmee is voor dit jaar het liggeld betaald van ‘Snip’, de historische boot Valk 4 die het afgelopen winterseizoen is gerestaureerd.

Als tegenprestatie wordt de Valk komende zomer een dag beschikbaar gesteld om te zeilen met kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP). Voor die jeugd ontwikkelt de Rotaryclub Heerenveen sinds enkele jaren diverse activiteiten.

Naast jeugd stelt de stichting Valkenkring de zeilboot ook belangeloos beschikbaar voor ouderen en andere kwetsbaren die zelf niet (meer) kunnen varen. Een vrijwilliger van de fungeert als schipper.

In de geschiedenis van de Valkenklasse is nummer 4 van historische waarde. Dat was het nummer waarmee Cees Bruijnzeel junior demonstraties gaf om de nieuwe klasse van de hechthouten Bruynzeel-Valk te presenteren. Dat gebeurde onder andere tijdens een beroemde demonstratiewedstrijd op 31 maart 1940 in Grou. Vervolgens voer Cees met zeilnummer 4 de eerste officiële zeilwedstrijden van 1940 in de toen kersverse Valkenklasse.

Vanwege de restauratie van Valk 4 is vorig jaar de stichting Valkenkring Grou opgericht. Met het geld van ruim tien sponsoren en donaties van zo’n honderd donateurs worden nu de kosten van de restauratie betaald.

Lees het gehele artikel op de bron: Heerenveense Courant