Bewoners Wolwevershaven slaan alarm

DORDRECHT – Bewoners rond de Wolwevershaven én schippers in de haven hebben een plan gemaakt voor de historische haven waaraan zij wonen en waarop zij trots zijn. Het plan is begin februari naar de gemeente gestuurd, maar tot op heden hebben zij er geen antwoord op gekregen. Uit frustratie hingen ze afgelopen vrijdag een spandoek aan het schroevendok Straatman. Volgens de woordvoerder van wethouder Piet Sleeking is een schriftelijk antwoord op het plan van de bewoners voor de historische Wolwevershaven inmiddels onderweg.

“Door onvoorziene omstandigheden is het antwoord niet eerder verstuurd”, meldt de gemeentelijk woordvoerder over de brief vanuit de Wolwevershaven. “Echter hebben we de bewoners na ontvangst van hun zienswijze op de haven uitgenodigd hun plan mondeling toe te lichten. Dit wilden zij niet. We zien de bewoners als belangrijke gesprekspartner en zijn heel blij met hun betrokkenheid.”

Hans Cornuit, één van de bewoners, stelt dat de eerste contacten over de ontwikkeling van de Wolwevershaven al dateren van oktober 2018. “Er was een bijeenkomst voor bewoners in het Patriciërshuis. De gemeente vertelde daar haar plannen met de haven en vervolgens liep driekwart van de bewoners in de pauze boos weg. De gemeente bood haar excuses aan en wij hebben ze aanvaard. De plannen van 2018 waren in onze ogen veel te commercieel. Vervolgens hebben we het Platform Wolwevershaven opgericht, dat nu ruim tweehonderd leden telt.”

Lees het gehele artikel op de bron: Dordt Centraal