Prijsverlaging breng redding Noordborg stuk dichterbij

De redding van de historische coaster Noordborg lijkt dichterbij, dankzij een forse prijsverlaging. Eigenaar Dick van der Kamp van Van der Kamp Shipsales uit Zuidland heeft de prijs verlaagd van 120.000 naar 90.000 euro.
Van dat bedrag moet de beoogde koper, Stichting MS Noordborg uit Appingedam, 50.000 aanbetalen. Voor de rest heeft Van der Kamp een betalingsregeling aangeboden.

De Stichting MS Noordborg, ontstaan uit het Bronsmotoren Museum, zet zich al jaren in om de 1962 voor Royal Wagenborg gebouwde coaster met een Brons 4ED motor van 220 pk te behouden. De stichting wil er een deel van de collectie van het Bronsmotoren Museum in onderbrengen. De beoogde ligplaats is aan het Oude Eemskanaal in Farmsum.

Voorzitter Anne Nijboer van het Bronsmotoren Museum en bestuurslid van de stichting MS Noordborg, hoopt dat nu de crowdfunding weer een stimulans krijgt. “Van de 50 mille aanbetaling hebben we zo’n 30 à 35.000 euro beschikbaar. Daarmee zijn we er natuurlijk niet, maar als het schip eerst maar eens in Delfzijl ligt. Dan gaan de mensen er weer in geloven.’ 

Lees het artikel in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

Foto: Dick van der Kamp Shipsales