Op 7 en 8 september Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk

Op 7 en 8 september is het weer Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk. Dat is het gezelligste kijk- en doeweekend in scheepse sferen voor iedereen van 3 tot 103 jaar!

Het thema van Werfweekend 2019 is de Keulsche Vaart. Dat is de eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf niet bestaan! Reden genoeg voor het binnenvaartmuseum om de legendarische Keulsche Vaart voor het voetlicht te halen. Het feestweekend krijgt daarom een Duits tintje.

Programma
Tijdens het Werfweekend beleeft u de ‘Keulsche Vaart op diverse manieren. U vaart erover met de rondvaartboot. U luistert ernaar via originele, stampende scheepsmotoren waaronder een oude Deutz. U hoort erover tijdens korte lezingen over de Keulsche Vaart. Verder kunt u een échte Keulsche Vaart bezichtigen. Wat dat is, merkt u vanzelf!

Muziek is er natuurlijk ook! 0p het werfterrein zorgen traditionele trekharmonica’s en het befaamde Vreeswijkse zeemanskoor De Brulboei voor een gezellige sfeer met een nostalgische ondertoon. Het orkest Die Heitere Kapelle zorgt de smakelijke Duitse noten.
Uiteraard zijn de vaste tentoonstellingen en werkplaatsen te bezichtigen en tonen de traditionele zeilmakers en touwsplitsers hun oude ambacht.

Op zaterdag 7 september organiseert Vreeswijk tevens de Authentieke Dag met tientallen oldtimers en een programma in de vrolijke Amerikaanse sfeer van de jaren 50 (www.invreeswijk.nl).

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan Wierselaan 113 in Nieuwegein (www.museumwerf.nl).

EOC
RVEN