Nog 100 dagen tot Sail op Scheveningen

Vier dagen spektakel in de haven van Scheveningen
Afgelopen woensdag was het nog 100 dagen tot de start van de eerste editie van Sail op Scheveningen. Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 30 bijzondere, grote zeilschepen uit 13 landen naar de haven van Scheveningen, omdat dit dan de finishplaats is van de Liberty Tall Ships Regatta. Het is het grootste evenement van 2019 in Den Haag. Sail op Scheveningen verwacht dagelijks zo’n 60.000 bezoekers.

Bijzondere schepen uit alle windstreken
Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de grote zeezeilschepen niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden. De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw zijn te bewonderen. Van de 30 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 7 nog nooit eerder in Nederland geweest. Wie een echt unieke zeilervaring op zee wil op doen, kan ook een kaartje kopen voor een vaartocht op één van de bijzondere schepen. Voor de zakelijke markt biedt het evenement daarnaast een uniek podium om relaties te ontmoeten.

Kijk hier voor een overzicht van Schepen welke verwacht worden.

Trots dat Sail op Scheveningen naar Den Haag komt
Wethouder Richard de Mos (evenementen, economie) is er trots op dat Scheveningen opnieuw gastheer is van een internationaal maritiem evenement. “Dit soort grote evenementen is belangrijk voor de stad. Het is goed voor onze lokale economie en voor het imago van Den Haag als evenementenstad. Met Sail op Scheveningen laten we opnieuw zien dat we dé stad aan zee zijn met een prachtige 11 kilometer lange kust.”

Bereikbaarheid
Er is vanuit de organisatie van het evenement veel aandacht voor de bereikbaarheid van Scheveningen tijdens het evenement. Bezoekers worden gestimuleerd om met het OV of de fiets te komen.

Kijk voor meer informatie over Sail op Scheveningen op www.sailopscheveningen.nl.

RVEN
EOC