Komende wedstrijden voor traditionele schepen

Komend weekend vinden een aantal wedstrijden plaats voor traditionele schepen.

Muider Hardzeildagen
Sinds 1977 wordt in het laatste weekend van oktober het zomerzeilen afgesloten met twee dagen wedstrijdzeilen vanuit Muiden. De Muider Hardzeildagen zijn de afsluiting van het seizoen voor de schepen waaronder veel botters, schouwen, tjalken, skûtsjes en tweemastklippers. Dit jaar de 42e editie op 30 en 31 oktober. Uiterlijk tot donderdag 28 oktober kan je je nog online aanmelden.
Het palaver en de prijsuitreiking zijn alleen toegankelijk met een corona toegangsbewijs.
Kijk hier voor meer info

Bontekoerace
Komende zaterdag vind in Hoorn een aangepaste Bontekoerace plaats. De Bontekoerace is een Hoorns hardzeil-evenement voor traditionele schepen, dat jaarlijkse plaatsvindt in het laatste, volle weekend van oktober. Aangepast wil zeggen:

  • alleen zaterdag wordt er gevaren
  • er is ‘s avonds geen feest
  • palaver gaat waarschijnlijk via videobellen
  • er is geen Goody Bag of Bonte Courant
  • het inschrijfgeld is gereduceerd

Na een oproep hebben zich voldoende schepen gemeld om de wedstrijd door te laten gaan.
Kijk hier voor meer info

Slag in de rondte
Op maandag 1 november gaat in Harlingen de ‘Slag in de rondte’ van start. Het aantal deelnemers is nog niet helemaal zeker, maar ze gaan wel 5 wadden eilanden aandoen én Noordpolderzijl, en dat allemaal zonder motorgebruik. Ook het gebruik van elektronische navigatiemiddelen of een mobiele telefoon is verboden.
Meer info over de ‘Slag’ vind je hier

Tijdens de ‘Slag’ wordt een aantal deelnemers gevolgd via hun AIS systeem. Dat kan je volgen via deze track&trace

Waddenrace
En als laatste wedstrijd wordt op 6 en 7 november de 26e Waddenrace gevaren. Een zeilwedstrijd die naar de havens van Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling (in willekeurige volgorde) voert, om in de loop van zondag te eindigen in de haven van Harlingen.
De keuze van de route is vrij. Daarom zullen tactiek, kennis van het schip, het Wad en het weer mede bepalend zijn voor het resultaat; windrichting en stroming spelen een belangrijke rol bij de keuze van de route, evenals te verwachten weersveranderingen tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd is te volgen via een blog op de Facebookpagina van de Waddenrace en op de website waddenrace.nl, vind je meer info, ook voor inschrijven.

Openingsafbeelding: start Bontekoerace, © Regina van Raalte