Jasper (13) bakt zich suf om oude zeepunter op te knappen

Jasper van ’t Veer (13) laat zich niet tegenhouden door de huidige lockdown. Als Huizer Bramzijger, jeugdlid van de Stichting Huizer Botter, wil hij dolgraag klussen aan de oude zeepunter, maar geld is er niet in overmate. “Dus bedacht ik een boterkoekenactie om wat geld in te zamelen”, aldus Jasper.

En met succes: inmiddels moet Jasper na vier dagen al ‘nee’ verkopen, omdat hij na ruim honderd boterkoeken ook weer de keuken uit wil. “We hebben nu ruim 1.000 euro bij elkaar. Een boterkoek kostte 7,50 euro, maar veel mensen gaven meer.” Al het geld gaat naar de nieuwe zeepunter die de Huizerbotters gratis konden ophalen.

De opknapbeurt is speciaal voor de jeugd van de stichting bedoeld. “Zij moeten ooit het stokje overnemen”, vertelt walschipper van de Huizer Bramzijgers Ricardo Nieuwhof. “De jeugd kan deze punter mooi opknappen om daarmee de ambacht onder de knie te krijgen.” Daarnaast is het een bijzonder bootje. “Er worden momenteel maar twee van deze zeepunters in Nederland gerenoveerd, heel veel van dit soort bootjes liggen ergens te verrotten.”

“We moeten flink wat schuren en schilderen,
maar we kunnen er zeker iets moois van maken”

Het opgehaalde bedrag is nog niet genoeg om de boot helemaal op te knappen. “Hout is niet goedkoop”, aldus Nieuwhof. Maar het grootste probleem om echt aan de slag te gaan, zijn de huidige coronamaatregelen. “Als je de jeugd echt wil laten zien hoe ze met hout moeten omgaan, is de anderhalve meter erg ingewikkeld.”

Lees het gehele artikel met video op de bron: NHNieuws