Den Helder wil extra brug naar het nieuwe stadhuis op Willemsoord

Elke marineman of -vrouw die in de West geweest is kent de pontjesbrug die de twee stadsdelen van het centrum van Curaçao verbindt. Den Helder maakt nu ook kans op zo’n iconische brug.

Hoewel wethouder Michiel Wouters zich niet uitspreekt over de vorm die de nieuwe brug zal hebben, bevestigt hij wel dat er een verbinding aangelegd gaat worden tussen de Zuidstraat en Willemsoord.

,,Als het stadhuis op de oude rijkswerf komt, is er inderdaad een brug nodig”, zegt Wouters desgevraagd. ,,We willen voetgangers, fietsers en brommers van de Zuidstraat direct naar de overkant zien te krijgen. Dat kan alleen met een nieuwe brug. Natuurlijk moet het ook een brug zijn die open kan voor de schepen en boten van de Museumhaven”, zegt de kapitein ter zee b.d.

Aanlanding
Waar de brug op Willemsoord aanlandt, moet nog bepaald worden, meldt de wethouder: ,,Dat is onderwerp van studie. In ieder geval mag het niet te ver van gebouw 66 zijn, want daar hebben we het stadhuis in gepland. We weten al wel dat we de brug beginnen op dezelfde hoogte als de Zuidstraat. De brug gaat dus een stuk over de Flaneerkade heen. Het verkeer kan direct van de Zuidstraat naar de overkant van de Museumhaven komen.”

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

RVEN
EOC