Boek van de week: ‘Uit de brand(merken)’

De kadastergegevens en de scheepsmetingen zijn onmisbare bronnen voor de zoektocht naar de geschiedenis van je eigen schip. Het boek ‘Uit de brand(merken)’ van ir. G.L. Snijders vertelt alles over de brandmerk gegevens.

De scheepsmetingen werden eerder uitgelicht in het boek De maat genomen’. Het boek ‘Droge kost voor natte geschiedenis’ geeft een overzicht van alle ter beschikking staande bronnen.

Het drieluik wordt gecompleteerd met dit boek ‘Uit de brand(merken)’, dat de geschiedenis van het Kadaster en zijn rol bij de scheepsregistratie beschrijft naast een overzicht van de wet- en regelgeving en de ontwikkelingen in die registratie. In tegenstelling tot de scheepsmetingen gaat het hier ook over de registratie van zee- en vissersschepen.

OSN, ENI, de Maatregel Schepen en het brandmerk worden allemaal verklaard en toegelicht aan de hand van een groot aantal voorbeelden uit de praktijk, geïllustreerd met relevante documenten en foto’s.

Paperback, ISBN 978901436670, 178 pagina’s in kleur, meer dan 200 illustraties. Prijs € 27,50 excl. verzendkosten: € 3,80

Kijk hier voor meer info op de site van de LVBHB