Bobby’s Boat blaast klipper ‘Spinola’ nieuw leven in

Het is nog steeds dezelfde klipper, maar met name het interieur van Bobby’s Boat wijkt helemaal af van de Spinola-bar die er voorheen in zat.

De oude Spinola is helemaal gerenoveerd en gaat voortaan met een nieuwe formule door het leven als Bobby’s Boat. Bovendien is er een groot terras bijgekomen. Gisteren is het drijvende café in het Spanjaardsgat in Breda voorzichtig van start gegaan en vandaag begint het officiële openingsweekend.

De opknapbeurt van de uit 1916 stammende boot heeft bijna een jaar geduurd. Vorig jaar namen de Helmondse ondernemers Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel de boot over, die toen al 47 jaar in het Spanjaardsgat dienst deed als Spinola. De boot kreeg een opknapbeurt – nieuwe onderkant, nieuwe vloer – bij een scheepswerf in Maasbracht en keerde in januari weer terug in Breda.

De afgelopen maanden is het interieur aangepakt, met een nieuwe bar en een zithoek op de plek waar vroeger de dj-booth stond. Ook zijn er raampjes in gekomen, waardoor het niet meer het donkere café van weleer is. Buiten is op de kade een groot terras gemaakt en op een overkapping boven de boot is een kleiner, tweede terras gecreëerd.

Lees het gehele artikel op de bron: BN

EOC
RVEN