FVEN nieuws

Zilt Magazine stopt na 27 juni

Zilt Magazine is het digitale watersport-magazine dat al 12 jaar gratis wordt rondgemaild aan 24.000 zeilers. Nummer 159 van 27 juni zal de laatste uitgave zijn.

Het tijdschrift was vernieuwend in Media land. Het werd al die jaren door een klein team gemaakt. Ruud Kattenberg, Sjors van der Woerd en Laurens van Zijp organiseren dit met een aantal los-vaste opstappers. Naast het maken van dit blad hebben zij ook ander werk én willen ze zelf ook nog zeilen. Daardoor kwam de productie van het blad onder druk te staan.

Het is niet gelukt om een oplossing te vinden waarbij Zilt magazine op een goede manier kon blijven bestaan. Ze stoppen op 27 juni met de 159e editie.

Eerder stopte al de Waterkampioen, het papieren watersportblad dat sinds 1927 is uitgegeven. Vanuit de redactie van de Waterkampioen willen Arno Beuken en Jim Post een doorstart maken met een nieuw watersport tijdschrift: Deining. Niet langer onder de ANWB, maar wel met hun kennis en ervaring uit de Waterkampioen. Zij willen met een actie eerst potentiële lezers aan zich binden alvorens ze deze zomer uit komen. Hier kan je je aanmelden voor Deining.

Zilt 157 kan je hier bekijken