Binnenvaartmuseum barst uit zijn voegen

Het terrein in Dordrecht mag er dan verweesd bijliggen; het begin is er. Een monument voor scheepswerf De Biesbosch die daar 20 jaar geleden ter ziele ging. Met een Franse motor aan de kade en hoop op de broodnodige extra museumruimte in de monumentale Biesboschhal.

Dit alles met het oog op de toekomst. Want die toekomst, die komt aardig dichtbij. Leefwerf De Biesbosch, het burgerinitiatief dat als doel heeft het oude hart van scheepswerf De Biesbosch weer kloppend te krijgen, is begonnen om de Zuidelijke insteekhaven geschikt te maken voor varend erfgoed. Aan boord van historische schepen die er een ligplaats krijgen, zal worden gewoond en gewerkt, terwijl in de haven ruimte blijft voor watersport en jachten.

Toen initiatiefnemer Elio Barone erover sprak met Jos Hubens (65), ambassadeur van Vereniging De Binnenvaart, was het die laatste meteen duidelijk: in de insteekhaven hoort een Franse motor. Want op scheepswerf De Biesbosch is niet alleen de duwvaart ontwikkeld, het is ook de plek waar de kleine Franse motor werd ontworpen. De grote Franse motor werd in Bazel ontworpen.

Amerikaanse helling
Na de Tweede Wereldoorlog werden 47 schepen van dit laatste type geassembleerd in Dordrecht. De onderdelen kwamen als bouwpakketten uit Canada en de Verenigde Staten. In Dordrecht werd er een speciale helling voor aangelegd, al snel de Amerikaanse helling genoemd.

Lees het gehele uitgebreide artikel van Corine Nijenhuis op de bron

Foto: Het ruim van de Franse Motor Marot moet herkenbaar blijven en toch een comfortabele expositieruimte worden. Foto: Corine Nijenhuis

.