Betrokkenen Oosterhaven Groningen geven zich niet gewonnen

Betrokkenen rond De Oosterhaven laten weten dat ze van plan zijn om met man en macht de komst van ’t Pannekoekschip naar de haven tegen te houden. Havenmeester Christa Beuker zegt dat er in de gemeenteraad totaal geen historisch besef is.

Vorige week sprak de gemeenteraad over het verplaatsen van ’t Pannekoekschip van het Schuitendiep naar de Oosterhaven. Een meerderheid van de politieke partijen lijkt de plannen te gaan steunen …
Havenmeester Christa: “Ik ben echt verbaasd. Straks in februari ben ik 29 jaar havenmeester van de Oosterhaven. Sinds dit plan speelt hoor ik alleen maar negatieve reacties. En toch lijkt dan een meerderheid van de fracties zich achter de plannen te scharen, terwijl de bevolking, die dit moet betalen, het niet wil. Daarom gaan we ook proberen om dit plan met man en macht tegen te houden.”

Tussen de regels door hoor ik dat je de meningsvormende sessie afgelopen week hebt gevolgd over dit onderwerp. Verschillende fracties lieten weten dat de Oosterhaven wel een impuls kan gebruiken …
“Ik snap dat echt niet. Eén van de raadsleden, volgens mij was het Student & Stad, die vertelde dat hij hier even had gekeken, en dat het er nogal doods uitzag. De haven kon volgens hem wel wat reuring gebruiken. Maar er is hier elke dag reuring. Dagelijks meren hier boten en schepen aan, en vertrekken er ook weer. De situatie in de zomer is volledig anders dan in de winter. De bruine vloot en het recreatieverkeer wisselt af met charterschepen, er gebeurt hier zoveel. Er is hier zoveel bedrijvigheid.”

Lees het gehele artikel op de bron: OogTV

Foto: Hardscarf – Eigen werk, CC BY-SA 4.0,