Archeon gaat verder met ontwikkelen Romeins Scheepvaartmuseum

Archeon Novum gaat optreden als trekker voor het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum. Dat meldt wethouder Kees van Velzen meldt in een brief aan de gemeenteraad dat gemeente Alphen aan den Rijn.

De internationaal unieke Schepen van Zwammerdam moeten na afloop van de restauratiewerkzaamheden een definitief onderkomen krijgen. Restauratiewerf Zwammerdam in en bij het Badhuis in Museumpark Archeon is hiervoor te klein. De schepen kunnen hier niet allemaal worden ondergebracht en ook voor een permanente expositie over scheepvaart langs de Romeinse grens is geen plaats. Daarom moeten de schepen, eigendom van de Rijksoverheid, in een Nationaal Romeins Scheepvaart Museum komen in een eigen gebouw. Het plan is om dit op de huidige parkeerplaats van het museumpark te doen en de parkeerplaats ‘op te schuiven’.

Verder met groots project
Archeon Novum, overkoepelend orgaan van onder meer het museumpark, is van plan om het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum op dezelfde manier van de grond te trekken als zij het museumpark 25 jaar geleden ook vanuit het niets heeft opgebouwd. Directeur Monique Veldman is hier duidelijk over: “We gaan verder met het ontwikkelen van het museum. We blijven ook in overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is een groots project en we hadden verder op weg willen zijn met de ontwikkeling. Zoals bij alle grote projecten is er weleens iets dat niet lukt zoals je dat gedacht had. Maar: we hebben een plan B en daar zijn we druk mee bezig.”

Lees het gehele artikel op de bron: Alphens.nl