Help het Visserijmuseum in Woudrichem door de crisis

Heb je wel eens een net gebreid? Weet je hoe groot een steur eigenlijk is? Heb je wel eens een visgalg gezien? En kan je je de Woudrichemse visserijdagen of visbakwedstrijden voorstellen zonder de vrijwilligers en demonstraties van het visserijmuseum? Nee? Dan is het nu tijd om in actie te komen!

Het Visserijmuseum Woudrichem heeft het zwaar. Het museum kan vanwege de coronacrisis al een jaar nauwelijks bezoekers ontvangen. De benedenverdieping staat leeg en levert geen inkomsten op. Maar de vaste lasten lopen door. Het onderhoud van het gebouw kan niet op betere tijden wachten. Als er niet snel iets gebeurt, is er na de coronacrisis geen visserijmuseum meer in Woudrichem.

De riviervisserij en visrechten vormden eeuwenlang het bestaansrecht van Woudrichem. Het visserijmuseum stelt de kennis en cultuur van de riviervisserij veilig voor de toekomst. Jaarlijks bezoeken honderden kinderen uit de regio het museum met hun school. Vanuit het hele land komen designers, geïnteresseerden en historici deelnemen aan de workshops oude ambachten – zelfs uit andere visserijplaatsen, waar niemand meer is om die kennis nog door te geven.

Wat hebben we nodig?
25.000 euro is genoeg om een jaar lang alle vaste lasten te kunnen betalen. Met een donatie via onze crowdfunding help jij het visserijmuseum door het zware weer heen. Alle beetjes helpen. We zijn blij met iedere donatie, klein of groot.

Wil je ons ook op de langere termijn steunen? Word dan vriend van het visserijmuseum.