Almelo Events is begonnen met het havenfestival Almelo, daarnaast Coevorder Havendagen

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 wordt het Havenfestival Almelo georganiseerd door Almelo Events. Ze hebben voor deze data gekozen in overleg met de organisatie van de Havendagen in Coevorden, die een week later, op 14, 15 en 16 juli hun Havendagen organiseren. Op deze wijze kunnen schippers/booteigenaren in een korte tijd 2 havenfestiviteiten bezoeken die op redelijk korte vaarafstand liggen.

De werkgroep is alweer druk doende om een groot aantal activiteiten te organiseren voor beide dagen. Net als vorige jaren zijn ze bezig om verschillende activiteiten te organiseren waar de toeschouwers gratis aan deel kunnen nemen veelal in samenwerking met plaatselijke sportorganisaties ( kanovaren, roeien, waterpolo, suppen, etc.).

Bij dergelijke activiteiten mogen schepen niet ontbreken. In 2022 konden we rond de 25 schepen ontvangen, waaronder veel sleepboten, volgend jaar hoopt Almelo Events er meer te kunnen bewonderen in de haven van Almelo, er is ruimte voor 40 a 60 schepen. Schippers, die met hun schip naar het festival komen, hoeven uiteraard geen liggeld te betalen, en de bemanning krijgt beide dagen een lunch aangeboden bij een restaurant in het havengebied.
de organisatie zorgt voor gratis stroom en afvalcontainers en men kan gratis gebruik maken van de faciliteiten van het havengebouw (wasmachines, toiletten, douches en waterinname).

Schippers, die met hun schip naar Almelo willen komen, kunnen zich aanmelden, onder vermelding van lengte, breedte, diepgang en naam
van hun schip bij: l.sloet@hotmail.com

Kijk hier voor meer info

Havendagen Coevorden van 14 t/m 16 juli
Ook Coevorden nodigt historische schepen uit om deel te nemen aan de Historische Havendagen te Coevorden  op 14 – 15- 16  Juli 2023. Wij bieden een schippersontbijt aan op de vrijdag zaterdag en zondagochtend en een captain’s dinner op de zaterdagavond. Er is een ambachtelijke markt aanwezig en vele shantykoren kortom veel gezelligheid.
Graag bij het aanmelden de gegevens van het vaartuig vermelden.
Aanmelden kan via e mailadres  coevordenhavendagen@gmail.com.

Kijk hier voor meer info