Nieuws

Veel schepen bij Tall Ships Races Harlingen, het aantal trainees kan nog beter

FVEN
EOC

De organisatie van de Tall Ships Races is op zoek naar trainees die deze zomer willen meezeilen. Het aantal aanmeldingen loopt in vergelijking met 2018 nog achter, toen de races ook in Harlingen waren. Op dit moment zijn het er 100, in 2018 al 300. Lieuwe Krol van de organisatie heeft wel een idee waar het aan ligt. “We zijn zelf wat later met de campagne begonnen, mede door de onzekerheid vanwege corona. En we merken ook dat het bij ouders nog wel een kwestie is of ze hun kinderen in coronatijd mee willen sturen op een schip met een internationale bemanning.”

Voorzichtig
En er is nog een derde reden: “De zeiltocht is in de laatste week van het schooljaar, voor de vakantie. Dus er zijn misschien ook wel wat jongeren die denken dat ze nog niet mee kunnen vanwege school.” Toch ziet Krol zelf geen grote hindernissen. “Aan alle kanten wordt ervoor gezorgd dat de coronaregels worden gehandhaafd. Mocht het niet doorgaan, dan zou ieder z’n geld terugkrijgen. De reis gaat ook vanuit Denemarken, dat is ook niet een heel exotisch oord. Daar heeft men de boel ook wel goed op orde.”

Maximum aantal grote schepen
Wat het aantal schepen betreft, gaat het wel goed. “Zelfs zo goed dat de havendiensten vorige week tegen ons zeiden: doe maar niet meer van die grote schepen, want anders kunnen we ze niet kwijt. Het aantal grote schepen ligt al op peil, de klasse met de kleinere scheepjes loopt nog wat achter, maar dat komt altijd op het laatste moment.”

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Kijk hier voor meer info over de Tall Ship Races 2022 Harlingen