WinterWelVaart drukker bezocht dan ooit

36.000 bezoekers kwamen het afgelopen weekend naar het Hoge en Lage der A in Stad Groningen. Daar vond de dertiende editie van WinterWelVaart plaats. Twintig historische schepen lagen aan de kades. Behalve een maritiem festival is WinterWelVaart vooral ook een kerstmarkt met muziek, kunst, theater en eterij voor jong en oud.

‘Topeditie’
‘Het was een topeditie’, vindt Harrie de Vries, één van de organisatoren van het festival. ‘Ik heb alleen maar blije mensen gezien, het was mooi weer, overweldigend.’ Het festival trok dit jaar zesduizend mensen meer dan vorig jaar. De Vries denkt dat dat onder meer komt door een nieuw podium met terras aan het Kleine der A.

Zondagmiddag is het soms voetje voor voetje lopen rond de kades van misschien wel het meest gefotografeerde stukje stad. Langs de kades staan kraampjes met bijzondere kaasjes en worsten, kleding en sieraden.

Een bezoek brengen aan één van de vele ateliers rond de kades kan eveneens tijdens WinterWelVaart. Of het bezoeken van een theatervoorstelling van Beno Hofman in één van de panden aan het Hoge der A. Ook aan boord van de vele historische schepen valt van alles te beleven.

Workshop flessenpost
‘U bent nu aan boord van de Nummer vier’, vertelt de schipper van één van de schepen aan het Lage der A. ‘Het is een oude sleepboot. Oorspronkelijk komt-ie uit Amsterdam, hij is gebouwd als veerboot en voer daar over het IJ.’ In de kajuit van de Nummer vier geeft de Groningse kunstenaar Megan de Vos een workshop flessenpost voor kinderen. ‘We geven een cursus met een nautisch thema en een kerstboodschap’, legt Megan uit, terwijl in de kajuit drie kinderen geconcentreerd werken aan een tekening.

Lees het gehele artikel op de bron: RTV noord