‘Voorzieningen voor historische schepen met (tijdelijke) woonfunctie niet volledig in Steenwijkerdiep’

Steenwijk – Voor schepen met een (tijdelijke) woonfunctie zijn de voorzieningen in de passantenhaven in het Steenwijkerdiep niet volledig. Dat antwoordt het college op vragen van de VVD. Die fractie wil meer reuring in de haven, zeker in de winter, en ziet (historische) schepen met een tijdelijke ligplek bijdragen aan het historische karakter van Steenwijk. Duidelijk is dat er een visie voor de gemeentelijke passantenhavens wordt opgesteld.

Steenwijkerdiep begin vorige eeuw

De VVD vroeg zich af of er beleid is in Steenwijkerland omtrent tijdelijke ligplekken voor (historische) schepen. „De gemeente Steenwijkerland heeft verspreid over de gemeente diverse tijdelijke (toeristische) ligplekken voor schepen”, aldus het college. „Daarnaast hebben we in de gemeente permanente ligplaatsen voor woonschepen. Beide soorten ligplaatsen zijn niet specifiek gericht op historische schepen, maar sluiten dat ook niet uit.”

Historische schepen zijn een toevoeging
Het college is net als de fractie van de VVD van mening dat historische schepen een mooie toevoeging kunnen zijn voor het historisch karakter van Steenwijk. „Zijn er voldoende voorzieningen om dit mogelijk te maken?”, vroeg de VVD zich af. Het college: „De passantenhaven in Steenwijk is verhuurd aan de stichting Waterrecreatie Steenwijkerland, die de verhuur van ligplaats aan toeristen verzorgt. De voorzieningen zijn voldoende voor toeristisch gebruik. Voor schepen met een (tijdelijke) woonfunctie zijn de voorzieningen niet volledig.”

Lees het gehele artikel op de bron: Steenwijker Courant

Afbeelding: Steenwijkerdiep als passantenhaven